Mord eller magi

Efteråret er højsæson for nyudgivelser og bogmesser, men sommeren kan også være med, når det handler om bøger og bogfolk.

I weekenden løber Copenhagen Crime, en helt ny festival, af stablen i Østerbrohuset i København.

Lørdag den 11. og søndag den 12. juni kan krimiglade danskere (og dem er der en del af!) udforske og opleve alle aspekter inden for krimigenren.

De skønlitterære forfattere fylder mest på festivalen, men der vil også være fokus på dokumentarisme og på politisk/etiske debatter om skyld, straf og retfærdighed.

Arrangørerne lover, at der vil være debatter, interviews, foredrag og meget andet med førende krimiforfattere, fængselsbetjente, tidligere drabschefer, retsmedicinere, politifolk, politikere, advokater, journalister, producere og skuespillere.

Blandt forfatterne er Jesper Stein, A.J Kazinski, Merete Pryds Helle, Leif Davidsen, Michael Katz Krefeld, Ane Riel, Lone Theils, Anna Grue og Dennis Jürgensen. Man kan også møde manuskriptforfatterne til flere af DR’s succesfulde tv-serier, Jannik Tai Mosholt (“Bedrag”) og Mai Brostrøm (”Rejseholdet”, ”Ørnen” og ”Livvagterne”).

Ifølge hjemmesiden for Copenhagen Crime vil en del af programmet søndag formiddag være målrettet børn og børnefamilier.

Den lille Prins

Hvis man ikke er til krimi og forbrydelser, kan man i stedet gå i biografen og se den nye animationsfilm inspireret af Antoine de Saint-Exupérys udødelige klassiker “Den lille Prins”, som har premiere i dag. (Læs min omtale af bogen her: Lyt til prinsen).

Jeg har set traileren og kan godt være nervøs for, at magien og poesien er gået tabt i tegnefilmen, ligesom det efter manges mening er sket med filmatiseringen af Lewis Carrolls børnebog “Bag spejlet”, der lige har haft premiere. Ser man på et par af dagens anmeldelser af animationsfilmen “Den lille Prins”, kalder Jyllands-Posten den en “Magisk modernisering” og “genial film”, hvorimod Politiken finder den “alt for konstrueret, ja, nærmest som titeltyveri”.

Magi og poesi plejer der til gengæld at være i Grønnegårds Teatrets dejlige gårdhave. Også her dramatiserer man i år Saint Exupérys eventyr. Fra lørdag den 2. til søndag den 24. juli kan man se familieforestillingen “Den lille Prins”, der sætter eksistentielle spørgsmål som venskab og ensomhed i børnehøjde, opført af otte kommende skuespillere fra Den danske Scenekunstskole. Teatret beskriver det som “en fysisk og legende teaterforestilling på grønt græs og under åben himmel”, og det lyder så appellerende, at familien og jeg har købt billetter.

Men man kan selvfølgelig også sætte sig i skyggen af et bøgetræ med Saint-Exupéry og Carrolls fantasifulde og fortryllende bøger i hånden og i hovedet skabe sine egne dramatiseringer af mesterværkerne 😉


Læs mere om Copenhagen Crime her: http://copenhagencrime.dk/

Læs mere om animationsfilmen “Den lille Prins” her: http://www.kino.dk/film/d/de/den-lille-prins-0

Læs mere om Grønnegårds Teatrets opsætning af “Den lille Prins” her: http://www.groennegaard.dk/den-lille-prins/

2 thoughts on “Mord eller magi

Skriv en kommentar