Bikertur og bolddyst

Ugens udgivelser byder på en motorcykeltur gennem Rusland og en dyst mellem de verdensberømte fodboldspillere Messi og Ronaldo.

I dag udkommer “En motorcykeltur gennem Rusland til Stillehavet”. Forfatteren er John Andersen, som desuden er arkitekt og medlem af Eventyrernes Klub. Han har tidligere roet i kajak rundt om Grønland og gennem Nordvestpassagen og rejst omkring i det meste af verden på motorcykel.

John Andersens nyeste bog handler om hans utrolige færd på motorcykel i Vitus Berings fodspor. Som bekendt gav Vitus Bering (1681-1741) navn til Beringstrædet, det smalle stræde, som adskiller Sibirien og Nordamerika.

I 1704 blev danskeren Vitus Bering ansat i den russiske flåde under Zar Peter den Store. Og i 1725 skulle han lede Den Første Kamtjatka Ekspedition fra Skt. Petersborg gennem Rusland og Sibirien til Stillehavet.

Den 12.000 km lange transport foregik på floderne såvel sommer som vinter, og John Andersen satte sig for at følge den samme rute, men på motorcykel, og undervejs beskrive byer, landskaber, floder og mennesker.

Det er disse oplevelser, som man nu kan læse om i “En motorcykeltur gennem Rusland til Stillehavet”.

Messi mod Ronaldo

De sidste ti år har argentinske Lionel Messi og portugisiske Cristiano Ronaldo dystet om titlen som verdens bedste fodboldspiller.

I går udkom så Michael Jepsens “Messi mod Ronaldo”, der sammenligner de to fodboldspilleres opvækst, klubkarriere, spillestil, personlighed, familie, kærester, økonomi og meget mere.

Bogens statistiksider giver overblik over Messis og Ronaldos triumfer, trofæer og rekorder. Derudover fortæller en lang række fodboldspillere, trænere, politikere og kulturpersonligheder, hvem der er deres personlige favorit.

Man kan således læse, hvem Michael Falch, Marianne Jelved, Zlatan og talrige andre kendte synes er verdens bedste fodboldspiller.

Så hvis man mangler en julegave til manden (eller konen) og sønnen (eller datteren), kunne der måske være råd for det med ugens to udgivelser 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s