Jeg er fodbold

Som sagt er vi i højsæsonen for biografier, og denne uges udgivelse er det svenske fodboldikon Zlatan Ibrahimovics nye rigt illustrerede selvbiografi “Jeg er fodbold”.

I 2011 udkom den storsælgende biografi “Jeg er Zlatan”, hvor vi fulgte den 1.95 meter høje spillers vej fra barndommen i Rosengård i Malmø til at blive en af verdens største fodboldstjerner.

Nu udkommer så “Jeg er fodbold”, som giver et indblik i Zlatan Ibrahimovics fodboldkarriere fra starten i Malmö FF til Manchester United og til og med skiftet til hans nuværende klub, den amerikanske Major League Soccer klub, LA Galaxy.

Bogen udkommer i dag.

Fra underdog til superstjerne

Zlatan fortæller, hvordan det er at gå fra at være underdog til superstjerne, om skiftet fra Milan til Paris SG, og hvordan han klarede forløbet med den svære knæskade i Manchester United.

Vi hører også om alle målene, sejrene og hans følelse af altid at skulle præstere bedre end alle andre for at blive accepteret som svensk.

“Jeg er fodbold” er skrevet i samarbejde med journalist og forfatter Mats Olsson, som i de seneste tre år er mødtes med Zlatan for at tale med ham om hans fodboldkarriere.

Mats Olsson står også for bogens øvrige interview med spillere, trænere og venner, der har fulgt Zlatan, heriblandt Paul Pogba, Patrick Vieira, Roland Andersson, Henrik Larsson, Thierry Henry og Mino Raiola, der alle er med til at give et nuanceret billede af fodboldstjernen.

Endelig rummer bogen masser af billeder fra Zlatans fodboldkarriere og 50 siders samlet statistik over hans bedrifter på grønsværen fra 1999-2018 med fakta samlet for alle klubber, han har spillet i, og for landsholdet.

Man kan blandt andet se, hvor mange minutter Zlatan spillede i Inter, og hvor mange mål han har scoret med højrebenet.

Zlatan Ibrahimovich er født i 1981 i Malmø og regnes i dag for Sveriges største fodboldstjerne nogensinde.


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s