Bogkort hos Busck

Debatten om bogens gør det selv-folk har kogt videre i tv, aviser og ikke mindst på Facebook siden sidste uges seminar om selvudgivere.

Holdningerne er som nævnt i mit indlæg sidste torsdag stærke, hvad enten de er for eller imod markedets nye aktører.

Derfor besluttede jeg mig for at tage et kig på de selvudgivelser, som for nylig er blevet synlige hos Arnold Busck.

Appetitvækker

Man skal dog ikke forvente at finde selvudgiverne i bogform dér endnu. Boghandlerkæden udstiller alene bogkort med gør det selv-titler. Det vil sige kort, hvor kunderne kan se en forside, titel og anmeldercitater og bag på kortet læse bagsideteksten.

Hvis appetitten er vakt, kan man bestille selvudgivelsen som papir- eller e-bog ved disken. Kortene, som er fordelt efter emne, står på hylderne mellem de etablerede forlags bøger og kan være svære at spotte mellem alle de tykke, farverige bogrygge.

Men det lykkedes mig at finde nogle stykker inden for genrerne krimi, skønlitteratur og ungdomsbøger, erhverv & management og pædagogik.

Her er et par smagsprøver:

Forside-1Skoleskibet der forsvandt

“Det Revolutionære Råd” handler om skoleskibet København, der forsvandt sporløst i 1928. Hvad der blev af skibet og dets besætning er en af danmarkshistoriens store gåder. Forfatteren Martin Winckler-Carlsen blander fakta og fiktion til en thriller om, hvad der kunne være sket. På bagsiden af bogkortet oplyser han, at han allerede er i gang med opfølgeren til “Det Revolutionære Råd”.

Forside-2Succes som leder på 40 timer

“Den effektive leder – succes med en 40 timers arbejdsuge” er en interviewbog med 20 ledere fra bl.a. Maersk Line og Coloplast. Lederne fortæller, hvordan de arbejder max. 40 timer om ugen og når deres mål. Forfatteren Trine Kolding har undervist i tidsstyring siden 2000 og er forfatter til bøgerne “Få styr på tiden”, “Førstehjælp til travle medarbejdere”, “Førstehjælp til travle børnefamilier” og “Overskud i familien”.

Forside-3Guide til donorfamilier

“Far, mor og donorbarn” er en guide fuld af indsigter, læring og erfaringer i at skabe den bedste donorfamilie.

Forfatteren Kirsten List Larsen er sociolog og har gennem flere år arbejdet for patientforeninger.

Siden 2010 har hun givet sparring til ufrivilligt barnløse.

Et skridt på vejen

Bogkortene er selvsagt ikke det samme som at stå med en papirbog i hænderne, og jeg elsker at bladre og pluklæse i en bog, inden jeg bestemmer, om jeg vil købe den. Nogle vil måske også sige, at det er så som så med synligheden, da kortene godt kan drukne mellem bøgerne på hylderne.

Men det smager da altid lidt af fugl, sagde kællingen. Og for selvudgiverne er bogkortene hos Arnold Busck et vigtigt, symbolsk skridt på vejen til eksponering ude i handlen side om side med de traditionelle forlags titler.


Kig med, når jeg i næste uge ser på bøger om Anden Verdenskrig!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s