Den Talende Bog

Hvis du tror, at levende billeder i bøger, der kan tale, er noget, som hører Harry Potter-universet til, kan du godt tro om igen!

I dag kan danske skoleelever vække ord til live med billeder, videoklip og lyde ved hjælp af Den Talende Bog.

Den Talende Bog er et it-pædagogisk værktøj, hvor store som små skoleelever kan lave levende, elektroniske bøger om deres yndlingsemne, hvad enten det er kæledyr, fugle i skolens hæk, eventyr eller vandets oprindelse.

Og de kan boltre sig inden for vidt forskellige genrer fra artikler og digte til rejsebeskrivelser, dagbøger og faglige tekster som fysik- og biologirapporter.

Hvor vi andre var hensat til papir og blyant, når der skulle skrives fristil, kan eleverne skrive eller indtale deres historie og illustrere den med billeder og vignetter, som de kan finde i det digitale læringsprogram, eller de kan indsætte deres egne tegninger, fotografier og videoer.

For eksempel kan de overføre fotos og video ved hjælp af en kamera-app, og en fremviser gør det muligt for dem at vise deres personlige bog til familie og venner. Hvis de har brug for effektlyde, kan de optage dem med deres mobiltelefon og sætte dem ind i deres digitale bog.

Faktisk har Den Talende Bog snart 20 år på bagen, men det er først nu, at jeg er blevet bekendt med den i og med, at familiens yngste har kastet sig ud i den digitale bogproduktion. Begejstringen er stor, og både vores egen forfatterpode og klassekammeraterne bruger gerne fritiden på at fortælle historier i det digitale læringsprogram.

Ja, der er unægtelig sket noget, siden jeg selv skriblede eventyr ned på papirark og klipsede dem sammen. Måske kommende generationer vil udnytte e-bogens potentiale bedre, end min egen gør det? I hvert fald får de en helt anden forståelse for sammenhængen mellem tekst, lyd og billede, end vi andre fik.

Læs mere om Den Talende Bog på:

https://www.mv-nordic.com/dk/produkter/den-talende-bog-lav-din-egen-bog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s