Bøger på vej

En ny krimi fra Harry Potters “mor”; en mand, der prøver at flygte fra sine skæbnedrømme; og tre kinesere med en fortid, der tærer på sjælen.

Kig ind i bogens verden har taget et kig på nogle af de bøger, der udkommer i begyndelsen af året:

Doerr_new copyAnthony Doerr, der fik Pulitzer-prisen for “Alt det lys vi ikke ser”, er aktuel med “Noget om Grace”.

Romanen handler om de små mirakler, der på et sekund afgør vores skæbner, om sorg og savn, men også om kærlighed og omsorg.

David Winkler drømmer begivenheder, før de sker. Da han drømmer en drøm, som vil knuse hans liv, flygter han til en caribisk ø.

“Noget om Grace” udkommer på dansk på Politikens Forlag.

Politikens Forlag udgiver også “Klog er noget, man øver sig på”. Ifølge forlaget giver Sofie Münsters bog konkrete redskaber til, at forældre kan ruste deres børn til succes i skolen og i livet. Nøgleordet er selvkontrol!

Livets grænse

Hos Lindhardt og Ringhof finder man blandt årets første titler “At være dødelig – om livsforlængelse og livskvalitet”. Medicinske fremskridt skubber hele tiden grænserne for overlevelse, og vi er blevet stadig mere løsrevet fra det faktum, at vi er dødelige. Forfatteren Atul Gawande vil lære os at acceptere livets grænser.

Verden af lave

Flere af årets kommende udgivelser hos Gyldendal rammer tidsånden.

Den schweizisk-israelske filosof og psykolog Carlo Strenger argumenterer i “Civiliseret foragt” for, at Vesten må genopdage kærligheden til og forsvaret for oplysningstidens værdier. I Strengers optik har kulturrelativismen og den politiske korrekthed gjort os ude af stand til at forsvare basale vestlige værdier af frygt for at træde andre kulturer over tæerne.

Zimeray_new copyI “Jeg har set det samme ansigt overalt” fortæller Frankrigs ambassadør i Danmark, Francois Zimeray, om sine mange møder med umenneskelige grusomheder i nogle af verdens værste brændpunkter. Zimeray har blandt andet været i Rwanda, Burma, Colombia, Libyen, Tjetjenien og Congo og oplevet, at lidelsen er den samme, uanset hvor han har opholdt sig, forbi mennesket er universelt.

Med bogen ønsker Zimeray at gøre opmærksom på menneskerettighedernes svære vilkår mange steder i verden og at bekæmpe ligegyldighed og glemsel.

Erlend Loes nye roman hedder “Enden på verden som vi kender den” (noget mange sikkert føler i disse tider). Hovedpersonen, Doppler, synes, at verden er af lave og vendte for flere år siden civilisationen ryggen og flygtede ud i vildmarken. Men nu vil han hjem til familien i Oslo. Han sætter elgen Bongo i en pension for hjortedyr og glæder sig til at gense kone og børn, men ikke alene er hans gamle hus malet blåt, hans eget navn er også fjernet fra postkassen og et nyt sat ind …

Rowling og Kina

Der er også nyt på krimifronten med “Ondskabens høst” – tredje bind i den anmelderroste serie om privatdetektiven Cormoran Strike og hans kvikke assistent Robin Ellacott. Romanen er skrevet af Robert Galbraith, som er et pseudonym for J.K. Rowling, forfatter til Harry Potter-bøgerne.

Yiyun Li-forsideEndelig har Gyldendal efter eget udsagn “et fængslende og skarpsindigt mysterium” på programmet med Yiyun Li’s roman “Et rum større end ensomheden”.

Moran, Ruyu og Boyang blev som unge indblandet i et mistænkeligt “uheld”, der endte med forgiftningen af en af deres venner. Nu – 20 år efter – bor Moran og Ruyu i USA og Boyang i Kina, men fortidens hændelse vil ikke slippe sit tag i dem …

Det er en roman om mindets værdi, tabets kraft, og hvordan fortiden kan tære på sjælen.


Selvfølgelig er der mange flere forårstitler på vej end de her nævnte, og flere af dem vil blive omtalt/anmeldt i de kommende måneder her på bloggen 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s