Kendtes top ti

Hvilke bøger ville den Oscar-nominerede franske skuespiller Isabelle Huppert tage med på en øde ø?

Det afslører hun på den amerikanske boghandel One Grand Books’ hjemmeside. Her har boghandler og redaktør Aaron Hicklin spurgt skuespillere, forfattere og andre kendte om deres top ti-bogliste, i fald de skulle strande på en øde ø.

Det franske filmikon ville tage disse bøger med (men advarer om, at listen ikke ville have set sådan ud for to uger siden og heller ikke vil gøre det om en måned):

 • “Græsset synger,” Doris Lessing. Huppert begrunder valget med, at hun har elsket bogen, siden hun læste den første gang, herunder de to hovedpersoner, Mary og Moses, og Afrika, som i den grad vækkes til live på siderne.
 • “The Pillow Book,” Sei Shonagon. “Et sandt vidunder,” siger Huppert om bogen, der foregår ved den japanske kejsers hof i 900-tallet.
 • “De besatte” (også udgivet som “Onde ånder” og “Nihilister”),” Fjodor Dostojevskij. “Måske den største roman, der nogen sinde er skrevet, men jeg har ikke læst dem alle!” siger skuespilleren.
 • “Snopes: The Hamlet, the Town, the Mansion,” William Faulkner. “Jeg ved, at Faulkner skabte nogle af de smukkeste kvindelige karakterer. Jeg kan ikke vente med at lære Linda Snopes at kende!” siger hun.
 • “Autobiography,” John Cowper Powys. Huppert har fået bogen anbefalet af sine venner, men har endnu ikke læst den.
 • “Syndens blomster” (også udgivet med titlen “Helvedsblomsterne”), Charles Baudelaire. “Digteren … Aldrig naiv, nogle gange ond, altid fremragende. Jeg er heldig at kunne læse ham på fransk,” konstaterer Huppert.

  Dette er en af de ti bøger, Isabelle Huppert vil have med på en øde ø.

  Dette er en af de ti bøger, Isabelle Huppert vil have med på en øde ø.

 • “Conversations With Wilder,” Cameron Crowe. “Jeg tør vædde med, at der ikke er nogen biografer på den øde ø, så jeg vil tage bøger med, som minder mig om biografen. Jeg vil prøve i hemmelighed at fylde en hel kuffert. Et par interviewbøger: Hitchcock-Truffaut, Orson Welles, Ava Gardner… Og her er en med den sublime Billy Wilder,” fortæller filmstjernen.
 • “Nature: Simple, Healthy, and Good,” Alain Ducasse. Da Huppert går ud fra, at der heller ikke vil være nogen restauranter på øen, vil hun i det mindste læse nogle madopskrifter.
 • “The Letters of Vincent Van Gogh”. Ifølge Huppert er Van Gogh’s breve et verdenslitterært mesterværk.
 • “Hamlet,” Shakespeare. “Ja! Shakespeare! Altid! Den største! Al Shakespeare! Selvfølgelig!” slutter Isabelle Huppert.

På One Grand Books’ hjemmeside kan man også se de bøger, som skuespiller Drew Barrymore, forfatter Neil Gaiman, tryllekunstner David Copperfield og mange andre ville have med i bagagen – og måske få et par idéer til feriebøger, selv om turen ikke går til en øde ø 😉


One Grand Books ligger i New York.

Du kan finde hele teksten med Isabelle Huppert her: http://onegrandbooks.com/


PS: Og så er det i øvrigt i dag, at United Kingdom og Irland fejrer Verdens Bogdag.

Læs mere her: http://www.worldbookday.com/about/

I Danmark fejrer vi Verdens Bogdag den 23. april, der som bekendt også er Shakespeares fødselsdato 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s