Politik og innovation

Blandt denne uges nyheder er en udgivelse om Venstres tidligere udlændingepolitiske ordfører og en bog om, hvordan virksomheder opnår resultater med innovation.

Han er yngste søn af lensgreve Adam Wilhelm Knuth til Knuthenborg og Helle Stangerup; han har gjort karriere som økonom i Londons finansverden, været kaptajn i hæren i Helmandprovinsen i Afghanistan og arbejdet flere år i Udenrigsministeriet.

Men det er som Venstres udlændingeordfører fra 2015 til 2018, at Johan Henrik Marcus Knuth (f. 1976) har gjort sig mest bemærket herhjemme.

Værdier og krig

Nu kommer der en bog om den markante politiker, og i sin præsentation af “Marcus Knuth – Ny mand på Borgen” skriver forlaget Gyldendal blandt andet:

Hans historie er en om den adelige familie fra Knuthenborg, om værdier og krig og måske om skæbne, men den handler dybest set om Danmark, for som ny udlændingeordfører for Venstre blev Marcus Knuth i flygtningekrisens sommer sat til at definere det, der definerer dansk politik. Mennesker gik på motorvejene, og kontinentet knagede. Siden har han stået bag et opgør med burkaer, rabiate imamer og kriminelle romaer. Marcus Knuth har været med til at udstille et liberalt paradoks, for hvad er der tilbage af et frit samfund, hvis det kun kan forsvares med ufrihed? Han ved det godt. Han kalder det nødvendigt.”

Andreas Thorsen, der har skrevet bogen, er journalist og skriver om politik og kultur på den digitale avis Zetland.

Bogen udkommer i dag.

Ideer og succes

Ugens anden udgivelse handler om innovation, hvilket helt kort vil sige ideer, der omdannes til praksis og skaber værdi.

Innovation optager rigtig mange virksomheder og organisationer, men ofte bliver resultaterne af tiltagene ikke som ønsket, fordi der mangler et ambitiøst og strategisk innovationsdesign.

“Sådan digitaliserer man en kop kaffe” fortæller, hvordan virksomheder kan opnå varige resultater med innovation.

Bogen tager læseren med rundt til Amazon, Grundfos, Google og Mærsk, som alle på hver deres måde har investeret i at fremtidssikre deres organisationer gennem innovation.

Forfatteren Kris Østergaard er internationalt anerkendt innovationsekspert med fokus på, hvad store organisationer skal gøre for at få det maksimale udbytte af teknologiske og menneskelige ressourcer. Han er desuden medstifter af bl.a. uddannelsesinstitutionen SingularityU Nordic.

Bogen udkommer i morgen.


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s