Katte i krig og kærlighed

I denne uge anmelder Kig ind i bogens verdens unge gæsteanmelder den første bog i succes-serien “Krigerkattene”:

Erin Hunters fantasyserie, “Krigerkattene”, er til alle, som holder af hvæsende spænding og kattehårrejsende eventyr!

Der er i alt seks bind i serien. Første bind, “Ud i vildnisset”, blev udgivet i 2003 på det engelske forlag HarperCollins.

“Krigerkattene” bind 1. Foto: Kahoha.

Ud i vildnisset

Seriens hovedperson er katten Røde, der bor i et hus ved siden af en skov sammen med sine mennesker. En dag, hvor han er ude i haven, bølger hans eventyrlyst op i ham, da han får øje på en mus på den anden side af hegnet. Han springer op på rækværket og ud i skoven. Da hans poter rammer jorden, ved han ikke, at han aldrig kommer til at ligge i sin lille varme kurv igen. Røde bliver nemlig til Ildpote, da han bliver optaget i en af de fire krigerkatte-klaner: Tordenklanen.

Der er mange kattenavne at holde styr på i historien, men i starten af bogen er der en liste med navnene på alle de katte, man hører mest om.

Der er også to landkort, det ene set fra menneskers kedelige synsvinkel, og det andet fra kattes sjove og spændende sind.

Katteliv i skoven

Bøgerne er skrevet meget detaljeret, og derfor kan man let leve sig ind i teksten.

Der sker noget hele tiden, og man hører ikke kun om kampene mellem klanerne, men også om små hverdagsting som jagt, morgen- og aftenpatruljer, hvor en lille gruppe katte fra klanen patruljerer langs deres territories grænser for at sikre sig, at der ikke er nogle fremmede katte eller katte fra andre klaner.

Man hører også om møder med gamle bekendte, og så er der selvfølgelig klanforsamlingen ved hver fuldmåne, hvor alle klanerne mødes med våbenhvile ved de fire træer og snakker om, hvad der er sket i den forgangne måned. De fire træer er nogle meget gamle egetræer, hvor alle kattenes territorier mødes.

Hele serien er virkelig god, fuld af eventyr og spænding, glæde og sorg, kærlighed og venskab. Bøgerne er både til drenge og piger. Børn og forældre, der elsker naturen, vil også nyde den fantastiske fortælling.

Her er alle bindene i “Krigerkatte”-serien. Foto: Kahoha.

3 gode citater

1.“Ildpote, vågn op!” Gråpotes mjav rev Ildpote ud af hans drømme. Han havde været i færd med at jage et egern, længere og længere op, helt op i toppen af et egetræ. “Undervisningen starter ved solopgang. Støvpote og Sandpote er allerede oppe,” tilføjede Gråpote indtrængende. Ildpote strakte søvnigt sine lemmer og huskede pludselig, at det var første dag i hans træning. Han sprang på poterne. (Bog 1, kapitel 5, side 59).

2. Ildpote nåede gispende og med dugvåde poter frem til slugtens kant og så ned på lejren. Han indsnusede luften og fornemmede, at der ikke var andre end ham selv. Der var tid nok til at tale med Gultand, før de andre kom hjem fra Klanforsamlingen. Lydløst sprang han ned ad den klippefulde skråning og smuttede ubemærket gennem tornbladstunnelen. (Bog 1, kapitel 13, side 139).

3. Blåstjerne stod og så på Ildpote i lang tid, inden hun talte. “Ildpote fra nu af vil du hedde Ildhjerte. Stjerneklanen påskønner dit mod og din styrke, og vi hilser dig velkommen som fuldgyldig kriger i Tordenklanen.” (Bog 1, kapitel 25, side 236).

Min vurdering: ★★★★★☆

Anmelder: Kahoha

Slut!

Fakta

Erin Hunter er et pseudonym for forfatterne Victoria Holmes, Kate Cary, Cherith Baldry og Tui T. Sutherland.

I 2003 opfordrede forlaget HarperCollins britiske Victoria Holmes til at skrive en fantasy-serie om vilde katte. Selv om Victoria Holmes var en stor dyreven, var hun ikke så hjemmevant i fantasy-genren. Så da hun havde skrevet en storyline, kom katteelskerne Kate Cary og Cherith Baldry ombord i forfatterteamet, der siden er blevet udvidet med bl.a. Tui T. Sutherland.

Du kan læse mere om “Krigerkattene” og historien bag bøgerne her:

https://warriorcats.com/


 

Skriv en kommentar