Mette Frederiksen – Live

Kig ind i bogens verden var med, da Mette Frederiksen og Thomas Larsen præsenterede en ny bog om den socialdemokratiske partiformand.

“Mette Frederiksen – Et politisk portræt” udkom i går, og den kunne dårligt lande på et bedre tidspunkt set i lyset af, at det næste folketingsvalg skal holdes senest 17. juni.

I bogen tegner journalist, forfatter og politisk kommentator Thomas Larsen et portræt af Socialdemokratiets formand, der ifølge alle meningsmålinger har en stor chance for at blive landets nye statsminister.

Et liv med S

Biografien fortæller historien om Mette Frederiksens opvækst i Aalborg i en familie, der gennem fem generationer har været socialdemokrater, om hendes tid i DSU, og om hvordan hun som blot 27-årig blev opfordret af Mogens Lykketoft til at efterfølge ham som formand – og takkede nej.

For første gang fortæller toppolitikeren om sine erfaringer fra regeringssamarbejdet med SF og De Radikale fra 2011 til 2015, hvor hun uden modkandidater blev valgt til at efterfølge Helle Thorning-Schmidt som formand.

Mette Frederiksen fortæller også om partiets skift i udlændingepolitikken og forklarer blandt andet, hvorfor hun ikke vil i regering med De Radikale, men har besluttet at arbejde sammen med Dansk Folkeparti.

Bogen er udkommet.

Fra krise til tillid

På udgivelsesdagen indfinder forfatteren og hovedpersonen sig i Arnold Busck i Købmagergade, København, for at lancere den nye portrætbog.

Fremmødet er så stort, at flere må trække op på butikkens førstesal for derfra at kunne overvære seancen. Der er kun afsat en time til præsentation, spørgsmål og signering, så efter en ultrakort intro giver Thomas Larsen ordet til Mette Frederiksen.

Det er ingen hemmelighed, at Socialdemokratiet for få år siden befandt sig i en voldsom tillids- og vælgerkrise, og partiformanden går hurtigt til sagen:

Min vigtigste opgave som formand har været at genopbygge den tillid, der er gået tabt mellem Socialdemokratiet og nogle danskere. Og det er vi stadig i gang med – vi er ikke i mål endnu,” siger hun og fortsætter:

Socialdemokratiet har tabt sin position som det rigtig store, brede parti i Europa, og jeg har lært, at noget af det vigtigste for os er ydmyghed, udlændinge og identiteten. Vi skal repræsentere nogle frem for andre – også dem, der ikke har det godt, folk, der eksempelvis er arbejdsløse. Og vi skal have styr på, hvor mange der kommer hertil, så vi får integrationen til at fungere.”

Mette Frederiksen opridser kort udviklingen op gennem 1980’erne med Thatcher og Reagan og 1990’erne med globaliseringen og klimakrisen, der er en af bagsiderne af en globalisering, som er løbet løbsk med blandt andet ukontrolleret indvandring.

Jeg har aldrig været fan af Tony Blairs den tredje vej og det med at navigere fra valg til valg. Det er nødvendigt at have en ideologi,” fastslår hun.

Om klimakrisen siger hun:

Danmark er et af de lande, der CO2-udleder mest, og der er ingen tvivl om, at Vesten skal trække læsset med den grønne omstilling. Og når Trump ikke vil gøre det, må Europa tage lederskabet.”

Splittelse bekymrer

Det er blevet tid til spørgsmål fra deltagerne. Direkte adspurgt om Socialdemokratiets kursskifte i udlændingepolitikken siger Mette Frederiksen:

Jeg kan ikke få øje på et punkt, der splitter os danskere mere end udlændingepolitikken, og jeg er altid bekymret for splittelse og polarisering. Og jeg er mere bekymret, hvis dem, der har brug for Socialdemokratiet, vender os ryggen.”

Hun erkender, at der er steder i landet, hvor integrationen er forløbet lettere end andre og tilføjer:

Det handler også om, hvor man bor henne. Selv om der er steder, hvor det fungerer, er der boligkvarterer, der har stået alene med hele integrationsindsatsen, og dem skal vi også repræsentere.”

Thomas Larsen erklærer, at spørgetiden er slut, men at der vil være mulighed for at hilse på partiformanden og få signeret den nye bog.

I løbet af få øjeblikke er politikeren omringet af mennesker. Man forstår det godt. Under mødet har Mette Frederiksen været nærværende og lyttende, og trods arrangementets korte varighed efterlades man med indtrykket af en dygtig, troværdig politiker med tyngde og stærke lederevner – der måske tilmed er Danmarks næste statsminister.


bookmedia

Som faste følgere af bloggen vil vide, er Kig ind i bogens verden en ikke-kommerciel blog.

Det skal dog ikke afholde mig fra til slut at oplyse eventuelt interesserede om, at mit firma, bookmedia, har fået en hjemmeside. bookmedia er et PR- og pressebureau for forlag, forfattere og små virksomheder (Læs mere her).

For en god ordens skyld skal det nævnes, at jeg her på bloggen ikke omtaler eller anmelder bøger eller forfattere, som bookmedia er blevet hyret til at markedsføre.

Kig ind i bogens verden er med andre ord fortsat en redaktionelt uafhængig og ikke-kommerciel blog.

God weekend 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s