Atheneums Venner

Kære læser.

Velkommen tilbage til Kig ind i bogens verden!

Jeg håber, at du har haft en god sommerferie og nydt den, selv om det danske vejr ind imellem har været en kold, regnfuld og blæsende affære. Selv er jeg netop vendt hjem fra en til tider kølig og våd ferie i det franske – mere om det næste torsdag.

I dag skal det handle om Atheneum! Boghandlen, hvor Jeppe Aakjær var stamkunde, og hvor den irske Nobelpristager i litteratur Seamus Heaney gik på opdagelse i den store og varierede engelske afdeling.

Men nu – efter 141 år – lukker den legendariske boghandel. Det kunne Berlingske berette den 9. juli.

Det er meget trist, også selv om det måske ikke kommer som den store overraskelse i og med, at boghandlere de seneste år er lukket på stribe. Det er nethandlen, der tvinger de fysiske butikker i knæ.

Men uanset hvor mange penge man kan spare ved at købe litteratur på nettet, så er det ikke den samme købsoplevelse som at fordybe sig i Atheneums velassorterede hylder og høste godt af den store viden og erfaring, som boghandlerne dér har.

Jeg indrømmer, at jeg er old school, men hold op, hvor jeg elsker de gammeldags boghandlere, hvor viden og fordybelse er i højsædet!

Heldigvis er der andre, der har det lige sådan, og de har stiftet foreningen Atheneums Venner, som vil forsøge at redde den gamle og hæderkronede boghandel ved at skaffe penge ved crowdfunding og partnerskaber. Det handler om at rejse kapital, så Atheneum kan blive videreført og at udvikle et fremtidssikret forretningskoncept.

I Amsterdam og London har man reddet seriøse boglader på den måde, og nu er der altså gode kræfter, der vil forsøge det samme i København.

Måske vil du være med til at bakke op om den gode sag? Under alle omstændigheder kan det anbefales at skynde sig at slå vejen omkring Atheneum, hvis man er på jagt efter en god bog og kyndig betjening!

Læs mere om Atheneums Venner her:

https://www.facebook.com/pages/Atheneums-Venner/889055561155545

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s