Trolddom og Falkefjer

Der er både spænding, kærlighed og humor i den flot illustrerede fantasybog “Trolddom og Falkefjer”, som udkommer i dag.

“Se, der kommer pigen med falken!”

“Hold hende væk fra jeres huse, hun er forbandet!”

“Falken er besat af en ond ånd.”

“Det er hendes døde kæreste. Jeg har hørt, at hun dræbte ham!”

Dette er et anmeldereksemplar fra Nyt Nordisk Forlag

Dette er et anmeldereksemplar fra Nyt Nordisk Forlag

Sådan indleder forfatter Helle Ryding sin fantasyfortælling “Trolddom og Falkefjer”.

Vi er i et middelalderligt nordisk univers. Tjenestepigen og falkoneren Silja er anklaget for at have myrdet Ridder Regnars flotte og populære søn, Egill.

Men Silja har ikke myrdet Egill. Egill er blevet forhekset af sin onde stedmoder, troldkvinden Flavia, og forvandlet til en falk. Nu er Silja og Egill på flugt og i fare, hvor de går og står. Folk jager dem væk, fordi der går rygter om, at Silja er en heks, og at falken er hendes døde forlovede. Og Flavias håndlangere skyer intet middel for at fange Silja.

Silja og Egills eneste chance er at finde nogen, som ved, hvordan de får ophævet den onde trolddom, der har gjort Egill til falk. Men kan Silja stole på de troldmænd, der siger, de vil hjælpe hende? Findes der god trolddom? Og kan Flavia overhovedet besejres?

“Trolddom og Falkefjer” er en pageturner til læsere fra 8 år, som også egner sig til højtlæsning. Hvert af de korte kapitler ender med en “cliffhanger”, og da jeg læste bogen højt for familiens yngste, blev jeg tvunget til at læse videre med udbrud som: “Du kan ikke stoppe her! Det er da for spændende! Læs et kapitel mere!”

Hertil kommer den fint doserede humor, som Helle Ryding har tilsat historien. Den bedste fantasy er nu engang den med et glimt i øjet.

Også jeg-fortælleren Silja fungerer godt, så vi udover det ydre drama får et troværdigt indblik i de tanker og følelser, der rører sig i den hårdt pressede heltinde.

Bogen er illustreret af Lars Gabel, der vandt Kulturministeriets illustratorpris i 2014. Illustrationerne supplerer historien på ypperste fantasifulde vis. Så selv om en tidligere udgave af fortællingen blev bragt som føljeton i Weekendavisen i 2014, er der rigtig god grund til at anskaffe sig bogudgaven af “Trolddom og Falkefjer”!

Nyd den spændende historie og Lars Gabels fantasifulde illustrationer i "Trolddom og Falkefjer"

Nyd den spændende historie og Lars Gabels fantasifulde illustrationer i “Trolddom og Falkefjer”


Helle Ryding har tidligere skrevet fantasy-trilogierne “Morganas Kilder” og “Klintespind” inspireret af nordiske folkesagn og danske myter. I 2010 blev hun nomineret til Orlaprisen. I 2011 vandt hun BMF’s børnebogspris med “Klintespind”.

Læs mere på: www.helleryding.dk

  • BMF’s børnebogspris er Bog- og papirbranchens ansattes børnebogspris.
  • Orlaprisen er en litteraturpris for børne- og ungdomsbøger opkaldt efter hovedpersonen i Ole Lund Kirkegaards børnebog “Orla Frøsnapper”.

One thought on “Trolddom og Falkefjer

  1. Pingback: Mød forfatterne | Kig ind i bogens verden

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s