København læser mænd

Mænd er temaet for litteraturfestivalen Kbh Læser, der starter i morgen. I år kan man blandt andet låne og læse i David Bowies yndlingsbøger.

Kbh Læser er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor litteraturen og læselysten slippes løs i hovedstaden. Festivalen varer i år fra den 26. februar til den 6. marts. I løbet af de ti dage kan det læseglade publikum deltage i en lang række arrangementer i byen. Her er et lille udpluk:

Bowie og bøgerne

David Bowie var en stor læsehest og oplistede engang sine 100 yndlingsbøger, der nu udstilles på Valby Bibliotek og er til at låne eller kigge i på stedet. Biblioteket byder også på et Bowie-læsehjørne, hvor man kan høre et udvalg af hans musik via iPads, som rummer et arkiv med lyd, tekst og fotos fra en lang karriere.

Fans kan også få en aften om David Bowie. Forfatter og rockjournalist Jan Poulsen har mødt den britiske rockmusiker flere gange og skrevet biografien “David Bowie – fra station til station”. Han vil føre publikum gennem musikken og de tekster, som har inspireret generationer af digtere, og fortælle om Bowies betydning for dansk kultur. DJ Michael Møller vil spille Bowie og Bowie-relateret musik. Der er så stor interesse for foredraget, at arrangørerne allerede har annonceret en ekstra aften.

Dostojevskij og teatret

Ved arrangementet “Fjodor Dostojevskij – mænd på randen af nervøst sammenbrud” kan man opleve teater, musik og et foredrag om den berømte russiske forfatter. Der vil være uddrag af teaterstykker ved skuespiller Viktor Melnikov og musiker Adam Ørvad, og dramaturg Solveig Gade fortæller om at iscenesætte klassikerne.

Mandens rolle gennem historien

På Nationalmuseet sætter de fokus på mandens rolle gennem 300 års kulturhistorie. Man kan opleve mandens forandring i Danmarkshistorien belyst gennem litterære, historiske værker og få en omvisning, hvor man bliver klogere på opfattelsen af maskulinitet og det at være mand fra 1700-tallet til i dag.

De litterære selskaber byder på arrangementer om James Joyce, Edgar Allan Poe og en række andre store forfattere.

Endvidere kan man høre bogaktuelle Peder Frederik Jensen fortælle om sin nye roman “Vold”, der handler om, hvordan ofre bliver voldsmænd og omvendt; og den prisvindende schweiziske forfatter Monique Schwitter samtaler om sit værk Eins im Anderen, som forlaget Rosinante udgiver på dansk i 2017.

Der er mange flere arrangementer, og man kan se hele programmet for festivalen her:

http://www.kbhlaeser.dk/program/?ct=t%28Julens_b_ger_201512_7_2015%29&mc_cid=bb8084305b&mc_eid=8046227e03

Læs om baggrunden for Kbh Læser her: http://www.kbhlaeser.dk/om-festivalen/

God litteraturfestival!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s