Ny bog af Bjarne Reuter

I morgen udkommer “Englene i Avignon”, som er en ny historisk, sprudlende og fantasifuld roman af Bjarne Reuter.

500x0Året er 1313 (et årstal, som nok skal få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de overtroiske). En mand er på vej gennem skoven til slottet i Avignon. Hans navn er Pieter van Dreusen, og han er djævleuddriver, kaldt til pavestolen for at uddrive den ondskab, som har taget bo i selveste pave Clemens V.

I al hemmelighed arrangeres en pilgrimsrejse til den hellige bro, Ponte il Duce, hvor paven skal opnå sin endelige renselse. Med sig har paven Pieter van Dreusen, franciskaneren Enzo, livlægen Victor Cobus og fem messedrenge.

Paven kalder sine messedrenge for sine keruber, thi de er englene i Avignon – men det er ikke alle keruber, som er engle …

Bedst tjenende på biblioteket

Det er seks år siden, at Bjarne Reuter sidst var aktuel med en voksenroman (“Den egyptiske tenor” fra 2010), men forfatteren har siden karrierens start været så produktiv, at han nu i en alder af 66 har skrevet mere end 50 bøger.

Bjarne Reuters omfangsrige forfatterskab spænder over børne- og ungdomsromaner, krimier, episke eventyr, voksenbøger, film og teater. Det er dog særlig på børne- og ungdomsområdet, at han slog igennem med bøger som “Busters verden”, “Zappa” og “Når snerlen blomstrer”, der i dag nyder klassikerstatus.

Forfatterens store popularitet betyder, at han igennem 15 år har været den mest udlånte danske forfatter på bibliotekerne og er den forfatter, som har modtaget flest bibliotekspenge.

Skrevet siden 12-års alderen

I gårsdagens udgave af TV 2 “Go’ morgen Danmark” fortalte Bjarne Reuter, at han har skrevet, siden han var 12 år, fordi han ikke kunne lade være. Han mener ikke, at hans måde at udvikle nye bøger har ændret sig markant siden debuten i 1975. Derimod kan det godt tage lidt længere tid end tidligere at færdiggøre en bog.

Dog lagde Bjarne Reuter vægt på, at værdien af en roman ikke hænger sammen med, hvor lang tid, der er brugt på den.

Men kender man forfatteren og den høje kvalitet af hans bøger ret, er der vist ingen tvivl om, at læserne kan glæde sig til “Englene i Avignon”.


Bjarne Reuter er født 1950 i Brønshøj. Han er uddannet lærer fra Blågårds Seminarium og har arbejdet som forfatter hele sin karriere. Debutromanen “Kidnapning” udkom samme år, som han blev færdiguddannet i 1975.

Forfatteren er blevet belønnet med talrige priser, blandt andet Kulturministeriets Børnebogspris, De Gyldne Laurbær, Læserens Bogpris og Søren Gyldendal Prisen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s