Giv en bog

Hårde pakker er populære hos både børn og voksne. Derfor giver Kig ind i bogens verden et bud på 10 oplagte boggaver, man kan lægge under juletræet i år.

klein-forsideBiografier & Erindringer

“Fra min faders skygge” af Sebastian Klein & Danni Travn

Sebastian Klein fortæller åbenhjertigt og ærligt om alle de gode og dårlige ting ved at vokse op med Jesper Klein som far og Lykke Nielsen som mor, og om hvordan man finder sig selv.

bossen-forside“Born to Run”

Bruce Springsteens selvbiografi er blevet rost til skyerne af anmelderne både herhjemme og i udlandet og bør ligge under dette års juletræer hos enhver af Bossens fans. Læs min omtale af selvbiografien her: https://kigindibogensverden.wordpress.com/2016/09/23/bossens-biografi/

“De dybeste rødder” af Thomas Larsendronning-forside

Med dronning Margrethe som kærlig, kyndig og kritisk rejsefører tages vi med på en rejse gennem Danmark.

Vi hører blandt andet om, hvordan dronning Margrethe har oplevet, at Danmark er gået fra knaphed til overflod, fra land til by, fra traditionelle kønsroller til kvindefrigørelse og fra venlig nysgerrighed til skepsis over for indvandring.

Børnebøger

sigurd-forside“Sigurd fortæller Danmarkshistorie”

Bogen lægger ud i istiden med neandertalerne, der menes at være de første mennesker til at have betrådt dansk jord.

Og derfra går det over stok og sten med vikinger, konger, dronninger, landsforrædere og helte.

 

bogen-reuter-forside

“Bogen – Bibelen genfortalt af Bjarne Reuter”

I sin genfortælling af den mest oversatte bog nogensinde beskriver Bjarne Reuter på en levende, dramatisk og humoristisk måde 60 af de største beretninger fra Bibelen.

Bogen er udgivet i 2012 og fås også som lydbog.

 

vinden-forside“Vinden i piletræerne”

Kenneth Grahames klassiske fortælling om Muldvarp, Vandrotte, Tudse og Grævling, der begyndte som en række godnathistorier til forfatterens lille søn. Bogen blev straks en bestseller ved udgivelsen i 1908. Denne udgave fra 2016 er med nye illustrationer af David Roberts.

Fagbøger

wohlleben-forside“Træernes hemmelige liv” af Peter Wohlleben

Skovfoged Peter Wohlleben kaster nyt lys over træerne, der har både følelser, fornemmelser og hukommelse.

Han fortæller blandt andet, hvordan træerne kommunikerer med hinanden, drager kærlig omsorg for deres afkom og tager sig af deres gamle og syge naboer. Bogen er blevet en bestseller verden over.

robert-forside“The English and Their History” af Robert Tombs

Forfatteren er historiker fra Cambridge og giver her en klarsynet genfortælling af engelsk historie. Samtidig analyserer han, hvordan englænderne anskuer deres egen fortid. Bogen er på New York Times liste over “100 Notable Books of 2016” og udover at lyde spændende for enhver med interesse for briterne, er bogen med tanke på Brexit aktuel.

Skønlitteratur

guillou-forside“Ægte amerikanske cowboybukser” af Jan Guillou

Sjette bind i Guillous romanserie om 1900-tallet, Det Store Århundrede. Eric, tredje generation i familien Lauritzen, vokser op i 1950erne, hvor grunden til den svenske velstand bliver lagt. Samtidig præges tiden af skrækken for atomkrig og af en ny ungdomskultur fra Amerika med film, musik og mode herunder ægte amerikanske cowboybukser.

Lyrik

sanger-och-formler“Sånger och formler” af Katarina Frostenson

Svenske Katarina Frostenson er vinder af Nordisk Råds litteraturpris 2016. Hendes digtsamling er en fortælling om livets fysiske og sjælelige åbenbaringer, om det lille i det store og om mennesket i verden.


Der er masser af andre gode titler, som man kan glæde familie og venner med her til jul, men forhåbentlig kan dagens bud give lidt inspiration til gaverne under træet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s