To titler om naturen som en opløftende og helende kraft i en tough tid er denne uges udgivelser.
Sommerferien står for døren og med den forhåbentlig godt vejr, fred og ro, afslappende og spændende oplevelser herhjemme eller i udlandet.
Nogle vil nok automatisk kyle et par krimier i kufferten, men hvis man trænger til opmuntring og heling, skulle der være hjælp at hente i to engelske bøger.
Træer er liv
Træer kan noget. Det kan man mærke, blot man går en tur i skoven under de lysegrønne bøgeblade om foråret og sommeren, de røde og gule trækroner om efteråret, eller omgivet af frostklædte graner om vinteren.
Forfattere har gennem tiden hyldet træerne, tænk bare på Tolkiens træhyrder, enterne, i “Ringenes Herre” og det ulyksalige juletræ i H. C. Andersens eventyr “Grantræet”.
Og med bestselleren “Træernes hemmelige liv” kastede den tyske skovfoged Peter Wohlleben nyt lys over træerne, deres uanede evner og hemmelighedsfulde verden.
Jorden rundt med 80 træer
I “Around the World in 80 Trees” tager børnebogsforfatter Ben Lerwill børn (og voksne) med rundt til nogle af verdens mest bemærkelsesværdige træer og viser os deres enestående kvaliteter, kolossale betydning og uundværlighed for jordens ve og vel, og hvordan de hjælper os mennesker.
Hvor finder man for eksempel verdens ældste træ? Hvorfor er baobabtræets stamme så tyk? Og kan træer virkelig advare hinanden om fare?
Bogen er en hyldest til træernes store mangfoldighed, og vi hører både om træer, der forsyner os med mad og medicin, træer og ældgamle myter, træer der slår rekorder og meget mere.
“Around the World in 80 Trees” er illustreret af Kaja Kajfez.

Bogen er udkommet.
Det skal lige nævnes, at der for fire år siden udkom en bog om træer med samme titel.
I sin anmelderroste “Around the World in 80 Trees” følger forfatter og miljøforkæmper Jonathan Drori i Phileas Foggs fodspor og fortæller om 80 storslåede træer rundt om i verden.
Du kan læse mere om Jonathan Droris bog her
Fugle redder liv
På et tidspunkt var forfatter Charlie Corbetts liv præget af stor ængstelse og uvished. Han havde lige mistet sin mor, og da han var allerlængst nede, søgte han ud på landet, alene med sine tanker.
Her hørte han pludselig en lærke slå sine glade triller, og den smukke fuglesang førte ham væk fra de mørke, triste tanker.
Med ét var han ikke længere hovedpersonen i sit eget private melodrama, men blot en lille spiller i naturens store fortælling.
Ved at blive genforenet med den vilde natur og lære at følge naturens rytme, opdagede Charlie Corbett naturens stærke evne til at hele og fandt trøst og håb.
I “12 Birds to Save Your Life: Nature’s Lessons in Happiness” viser Corbett os gennem tolv karakterfulde fugle, at der er glæde at finde, hvis vi ved, hvor vi skal søge, og hvordan vi skal lytte. Corbett gransker fuglenes plads i vores historie, kultur og landskab og beskriver deres særlige kendetegn, og hvor vi bedst finder dem.
Og helt ærligt, hvem vil ikke gerne kunne genkende gråspurvens muntre kvidren, en sangdrossels klare toner i en mørk vinterstund og den store regnspoves fløjten?

Bogen er udkommet.
Rigtig god sommer – og læselyst 🙂
Kilder:
Waterstones
https://www.waterstones.com/book/around-the-world-in-80-trees/ben-lerwill/kaja-kajfez/9781913519360
https://www.waterstones.com/book/12-birds-to-save-your-life/charlie-corbett/9781405949217
Kig ind i bogens verden er tilbage torsdag 18. august.