Billedrig sommer

I dag får skolerne sommerferie, og det fejres med to skønne billedbøger fra Nyt Nordisk Forlag.

Dette er et anmeldereksemplar fra Nyt Nordisk Forlag.

Dette er et anmeldereksemplar fra Nyt Nordisk Forlag.

Den ene, “Flyv min fugl”, er en vidunderlig, enkel og poetisk historie illustreret af Lesley Barnes og oversat fra engelsk af redaktør Lise Heilesen.

Det er en billedbog med flapper, der handler om en ung prinsesse, som er så glad for sin sangfugl. Men en dag slipper fuglen ud af buret og flyver væk.

Prinsessen jager den gennem slottets talrige værelser, op og ned ad trapper og gennem hvælvinger for at fange den og sætte den tilbage i buret, så den kan synge for hende.

Men vil en fugl, som først har smagt friheden, overhovedet synge igen?

Kanske, at bogen er til de yngste læsere af prinsessebøger, men enhver med bare en lille prinsesse indeni, såvel barn som voksen, vil elske “Flyv min Fugl!” 🙂

Myldrende billeder

Dette er et anmeldereksemplar fra Nyt Nordisk Forlag.

Dette er et anmeldereksemplar fra Nyt Nordisk Forlag.

Den populære dansk-tegnede snakke-findebog “En sommerdag i Mylderby” udkom i denne uge i en ny, opdateret udgave med mere end 100 nye figurer og i et større format.

I bogen kan børnene følge med i livet fra morgen til aften i Mylderby. Der er mange små fortællinger, og man møder bl.a. Cyklist nr. 13, Fuglekiggeren, Klovnen, Tyven, Papegøjen, Hr. Suresen, Linedanseren og Muldvarpen.

Bogen lægger op til at finde på egne historier, opdage og indøve nye ord på baggrund af billederne. Modsat mange andre finde-myldre-bøger på markedet viser “En sommerdag i Mylderby” danske forhold, så barnet kan genkende sin hverdag.

Da bogen udkom første gang for omkring ti år siden, blev den et hit i såvel familierne som skolerne, der brugte den som udgangspunkt for at skrive stil og til fremmedsprogsundervisning.

Igen er målgruppen i den yngre ende af aldersskalaen (ca. 3-6 år), men store som små vil more sig med at finde de forskellige figurer og gå på opdagelse i en by, der myldrer af liv!

Kan du finde Fuglekiggeren i Mylderby? (Illustration fra bogen).

Kan du finde Fuglekiggeren i Mylderby? (Illustration fra bogen).

Kig ind i bogens verden er tilbage torsdag den 4. august. Indtil da vil jeg ønske alle en rigtig god og billedrig sommer 🙂


Den forrige udgave af “En sommerdag i Mylderby” blev nomineret til Orlaprisen i 2008 og er endvidere udkommet i Tyskland, Slovenien, Belgien og Holland.

Illustratoren Pernelle Laulund har illustreret flere børnebøger. Besøg hende på hjemmesiden: http://www.pernelle.dk/

Britiske Lesley Barnes har ud over illustrationer til bøger som “Flyv min fugl!” produceret tegnefilm til BBC og Channel 4, og hendes prisbelønnede værker har været vist på filmfestivaler verden over. Besøg hende på hjemmesiden: http://www.lesleybarnes.co.uk/

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s