Bossens Biografi

“I’m The President but he’s the Boss.”

Citatet stammer fra præsident Barack Obama, og Bossen er naturligvis Bruce Springsteen. Enhver, der har oplevet rocklegenden, må give Obama ret. Bruce Springsteen er Bossen!

På tirsdag den 27. september udkommer så Bossens selvbiografi “Born to Run”.

Bogen udkommer samtidig i USA og 13 andre lande heriblandt Storbritannien, Canada, Australien, Indien og Danmark. Det amerikanske forlag Simon & Schuster har udvalgt Politikens Forlag til at stå for udgivelsen af “Born to Run” på dansk.

Hemmelig bog

Bruce Springsteens selvbiografi udkommer tirsdag den 27. september.

Bruce Springsteens selvbiografi udkommer tirsdag den 27. september.

I al hemmelighed har Bruce Springsteen skrevet på sin selvbiografi de seneste syv år. Et arbejde han påbegyndte i 2009 efter at have spillet sammen med The E Street Band til Super Bowl.

Politikens Forlag oplyser, at rockstjernen i selvbiografien “beskriver sin opvækst i Freehold i New Jersey imellem ‘poesi, fare og mørke’, som det, der har næret hans fantasi. Han fortæller levende om sit stædige behov for at blive musiker – fra hans tidlige dage, hvor han var kongen over alle barmusikere i Asbury Park til dannelsen af The E Street Band. Med hudløs ærlighed fortæller han også for første gang om de personlige kampe, der har inspireret ham til at skrive sine bedste sange og afslører, hvorfor sangen Born to Run har langt dybere selvbiografiske lag, end man tror.”

Fortiden kan fortære dig

Også selvbiografien bærer titlen “Born to Run”, men det lader ikke til, at Bossen prøver at flygte fra fortiden. I et interview, som The Guardian bragte den 18. januar 2009, sagde Bruce Springsteen:

The past is never the past. It is always present. And you better reckon with it in your life and in your daily experience, or it will get you. It will get you really bad. It will come and it will devour you, it will remove you from the present. It will steal your future and this happens every day.

Sjældent ærlig

Om “Born to Run” siger forlagschef på Politikens Forlag, Kim Hundevadt: “Det er en sjældent ærlig og indsigtsfuld selvbiografi. Bruce Springsteen tager ikke kun læseren med gennem sin ikoniske musikalske karriere, der strækker sig over næsten 50 år. Men også gennem en personlig historie fyldt med den form for kærlighed og svigt, tillid og usikkerhed, kampe og succes, som alle kan spejle sig i.”

Siden jeg hørte “Born in the USA” i startfirserne, har jeg elsket Bruce Springsteen, og min begejstring er kun blevet større, de gange jeg har oplevet ham og The E Street Band i Parken. Musikken er i top, Bossen er altid mere end generøs over for sine fans, og man mærker i den grad, at han og bandet nyder at feste sammen med publikum.

Nu tyder meget på, at Bossen er lige så generøs i sin selvbiografi. I bogen skriver han således:

“Det er noget underligt noget at skrive om sig selv. Men i et projekt som dette har forfatteren givet læseren et løfte om at vise, hvem han virkelig er. Det løfte har jeg forsøgt at leve op til i denne bog”.

Så sammen med millioner af andre fans vil jeg glæde mig til, at “Born to Run” lander i handlen på tirsdag 🙂


Du kan læse interviewet med Bruce Springsteen fra 2009 her: https://www.theguardian.com/music/2009/jan/18/bruce-springsteen-interview

One thought on “Bossens Biografi

  1. Pingback: Giv en bog | Kig ind i bogens verden

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s