Magtfulde forfattere

En ny rangliste over underholdningsindustriens mest indflydelsesrige forfattere føjer nye overraskende navne til listen, beretter The Guardian.

Ifølge en ny opgørelse fra The Hollywood Reporter er E. L. James (“Fifty Shades of Grey”), Paula Hawkins (“Kvinden i toget”) og Patrick Ness (“Monster”) blandt de mest magtfulde forfattere i Hollywood sammen med berømtheder som J. K. Rowling, Stephen King og George R. R. Martin.

Øverst på filmmagasinets Top 25 forfatterliste finder man ikke overraskende Harry Potters “mor” Rowling, som har skrevet manuskript til den kommende film “Fantastic Beasts and Where to Find Them” og har tv-serier baseret på hendes Cormoran Strike-krimier og første voksenroman “Den ledige plads” linet op. Oveni det har Rowling p.t. stor succes med teaterstykket “Harry Potter og det forbandede barn” i London.

Fantasy og sex

På andenpladsen finder man Stephen King, der ifølge The Hollywood Reporter er den mest filmatiserede forfatter i Hollywood nogensinde. King bliver atter aktuel, når filmatiseringen af hans “Dark Tower”-fantasyserie får premiere til februar med Matthew McConaughey og Idris Elba i hovedrollerne.

James Patterson indtager tredjepladsen og er i øvrigt den højst betalte forfatter i verden med en indtægt på 95 millioner dollars alene i 2015.

Succesen med “Game of Thrones” sikrer George R. R. Martin en fjerdeplads, mens forfatteren til de storsælgende “Fifty Shades”-bøger, E. L. James, kommer på femtepladsen.

Stor efterspørgsel

Neil Gaiman, der især er kendt for “Coraline”, ligger nummer ni. Det er de kommende tv-dramatiseringer af “Good Omens”, som Gaiman skrev sammen med nu afdøde Terry Pratchett, og “American Gods”, der sikrer ham niendepladsen.

Med de kommende tv-versioner af hendes romaner “The Handmaid’s Tale” og “Alias Grace” får canadiske Margaret Atwood en sekstendeplads.

Paula Hawkins er med “Kvinden i toget” ny på listen, hvor hun indtager en nittendeplads. Filmatiseringen af den stor sælgende thriller har premiere den 3. november herhjemme, og det er Emily Blunt, der spiller hovedrollen som den fraskilte, alkoholiserede Rachel.

The Hollywood Reporter citerer Howard Sanders fra United Talent Agency (UTA) for at udtale, at “the demand for creators and underlying material has never been stronger” i Hollywood.

Så selvom listen med de litterære stjerner kan virke uopnåelig for de fleste, der går med en manuskriptforfatter i maven, er det altså bare på med skrivevanten: Der er altid brug for gode historier – ikke mindst i Hollywood 😉


Du kan finde artiklen i The Hollywood Reporter her:

http://www.hollywoodreporter.com/lists/hollywoods-25-powerful-authors-2016-931979/item/maria-semple-25-powerful-authors-931954

Læs hele artiklen i The Guardian her:

https://www.theguardian.com/books/2016/sep/29/el-james-and-patrick-ness-join-jk-rowling-on-hollywoods-most-powerful-authors-list

One thought on “Magtfulde forfattere

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s