BogForum 2016

Hvor bogfolk er, kommer bogfolk til. Det gælder ikke mindst BogForum, som igen i år indtager Bella Center fra i morgen til og med søndag.

Nye skolescener

Bogforums tre nye skolescener byder på de mest læste danske børne- og ungdomsbogsforfattere. Programmet er lavet, så det imødekommer mål for danskfaget, og der er arrangementer for både indskoling, mellemtrin og udskoling. Eleverne kan eksempelvis opleve Sigurd Barrett fortælle danmarkshistorie; Cecilie Eken fortælle om “Det levende sværd”; og for 4.-9. klasse er der Virtual reality-workshop, hvor de kan tegne deres fantasi i 3D og bevæge sig rundt i deres egen arkitektur.

På BørneBogForum kan børnene og deres forældre besøge Børnescenen, hvor navne som Jacob Riising, Anders Matthesen, Sebastian Klein, Rosa fra Rouladegade, Hr. Skæg, Lene Kaaberbøl, Kenneth Bøgh Andersen og mange flere fortæller og underholder. De kan også møde Anders And-tegneren Don Rosa, og de kan kæmpe med økse og sværd mod professionelle rollespillere i Rollespilsakademiet.

Voksenprogram

Der er også masser af tilbud til de voksne. Fra udlandet deltager blandt andre Linn Ullmann med sin prisbelønnede roman “De urolige”; Jan Guillou fortæller om 6. bind i romanserien Det Store Århundrede; Dave Goulson deltager med “Humlen ved det hele”; og Einar Màr Gudmundsson samtaler med litteraturkritiker Erik Skyum-Nielsen.

Langt de fleste forfatternavne er dog danske. Man kan således opleve Tom Buk-Swienty tale om “Tommy og Tanne” (Læs min anmeldelse her: https://kigindibogensverden.wordpress.com/2016/10/10/tommy-og-tanne/); Sebastian Klein taler med Cecilie Frøkjær om “Fra min faders skygge”, en fortælling om faren Jesper Klein; Jens Andersen taler om Astrid Lindgrens “Krigsdagbøger 1939 – 1945” (Læs min anmeldelse her: https://kigindibogensverden.wordpress.com/2016/05/04/astrid-og-krigen/); Uffe Ellemann-Jensen interviewer Bo Lidegaard om hans bog “Øjeblikke – Danske billeder 1945-89”; Eddie Skoller deltager med erindringsbogen “Det er næsten som at have været der selv”; Søren Ulrik Thomsen taler om “En hårnål klemt inde bag panelet”; Leif Davidsen fortæller om sin nye bog “Djævelen i hullet”; og Jussi Adler-Olsen deltager med syvende bind i serien om Afdeling Q.

Herudover genfortæller Ib Michael “Moby Dick” på 30 min.; skuespiller Henrik Koefoed læser udvalgte eventyr af H. C. Andersen; og der er klassikerquiz med Adrian Hughes.

Kun for mænd

9788740035636-copyHvis man er mand og ikke er til messer med masser af snak, er der råd at hente. I morgen udkommer nemlig “MANDala” – den første malebog absolut kun til mænd – af Anders Morgenthaler og Mikael Wulff. Om bogen skriver Politikens Forlag:

“Den danske mand er under pres. Han mister konstant terræn, og overalt løbes denne stakkels mand over ende af stærke, selvstændige kvinder og af børn, som kræver omsorg og nærvær. Nu vil vi give den danske mand et par minutters fred og ro og fordybelse i det, som i virkeligheden interesserer ham … Omsider får den danske mand muligheden for at vise hvem han virkelig er og samtidig finde ny åndelig styrke.”

Mændene kan med andre ord lade koner og børn tage på bogmesse og stadig være med på bogvognen, hvis de bliver hjemme og farvelægger fodbold, lækre damer, maskingeværer, kardanaksler, værktøj og store mængder bacon i “MANDala”.

Bøger er ganske enkelt ikke til at komme udenom i denne weekend 🙂


Du kan læse hele programmet for BogForum 2016 her: http://www.bogforum.dk/da-DK/Program.aspx

Du kan læse mine tidligere indlæg om malebøger her: https://kigindibogensverden.wordpress.com/2016/06/02/malemani/

https://kigindibogensverden.wordpress.com/2016/05/26/400-aar-gamle-maleboeger/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s