Gade-bøger

Velkommen tilbage til Kig ind i bogens verden 🙂

Vi tager tråden op fra bloggens sidste indlæg inden ferien, der som bekendt handlede om hekse og trolde.

En berømt heks, eller rettere skuespilleren bag, er nemlig ivrig læsehest, og som nogle måske ved, har hun i egenskab af bogelsker og fortaler for kvinders rettigheder gemt eksemplarer af Margaret Atwoods roman “The Handmaid’s Tale” (på dansk “Tjenerindens fortælling”) rundt omkring i Paris.

Emma Watson alias Hermione Granger fra Harry Potter-filmene fortalte 21. juni på sin Twitter-profil, at hun ville gemme bøgerne diverse steder i den franske hovedstad angiveligt for at fremme såvel læselysten som kvinders rettigheder.

Margaret Atwoods dystopiske fremtidsroman fra 1985 handler om et samfund, hvor kvinder er underlagt manden som enten hustruer, husholdersker eller fødemaskiner.

Tag, læs og giv

For min families vedkommende gik turen i år ikke til Paris, så vi deltog desværre ikke i Emma Watsons bog-skattejagt.

Men vi var i Frankrig og fandt andre bøger i gadebilledet. Her har tendensen med at lægge litteratur i fine kasser, så andre kvit og frit kan låne og læse udgivelserne og lægge dem (og andre bøger tilbage), nemlig bredt sig til mindre byer.

I Divonne-les-Bains stødte vi for eksempel på denne røde bogskat med litteratur til store og små:

Bogkassen står i Divonne-les-Bains og er fotograferet af undertegnede.

Og i Vogué, der er en af Frankrigs smukkeste byer, ligger dette lille gadebibliotek:

Denne lille bogskat findes i Vogüé. Foto: JayJay.

 

Bogkassen i Vogüé gemte på både franske og engelske titler. Foto: JayJay.

Tegneserie-kunst

Ferien bød dog også på litterære oplevelser af den mere traditionelle slags. I den populære vinby Beaune faldt vi over en tegneseriebutik, der tog sig ud som en sand højborg for den fransk-sprogede tradition for flotte, fantasifulde tegneserier med originale historier.

Tænk bare på Asterix, Tintin, Blueberry og Linda og Valentin. Sidstnævnte har i sommer fået nyt liv med Luc Bessons science fiction-film baseret på Jean-Claude Mézières og Pierre Christins tegneserier.

Trods blandede anmeldelser af “Valerian and the City of a Thousand Planets” glæder jeg mig til at se den, og skulle filmen skuffe har min bedre halvdel netop sikret sig 17 eksemplarer af den populære tegneserie på Den Blå Avis.

Hans gavmildhed til trods tror jeg dog ikke, at Linda og Valentin havner til deling på gaden. Dertil er han for stor en fan 😉

Tegneserie-butikken i Beaune. Foto: JayJay.

 

Butikken i Beaune har tegneserier for enhver smag. Foto: JayJay.

 


Margaret Atwoods roman “Tjenerindens fortælling” er i anledning af HBO’s succesfulde serie blevet genudgivet af Lindhardt og Ringhof. Læs mere her: https://www.lindhardtogringhof.dk/tjenerindens-fortaelling


 

2 thoughts on “Gade-bøger

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s