Mød forfatterne

Når landets største bogmesse åbner i Bella Center i morgen, er det 24. gang, BogForum slår dørene op til en weekend i bøgernes tegn. I år spænder temaerne fra ytringsfrihed og Anden Verdenskrig til feminisme og medicinske myter. Her er et udpluk af, hvad det læseglade publikum kan opleve:

Børn og bøger

Igen i år har børneprogrammet fået et stjernedrys Ramasjang. Sigurd Barrett fortæller om “Detektiv Dunkeldirk og julemysteriet”, Sebastian Klein beretter om “Verdens 100 farligste dyr” og udfordrer Jacob Riising, forfatter til “Karmaboy – kometen og den onde numsekløe” – hvad det går ud på, må tiden vise. Endelig underholder Hr. Skæg og vennen Vinther med sang og musik.

Børnene kan også møde Lene Kaaberbøl, der fejrer 40 års forfatterjubilæum, Josefine Ottesen, der fortæller om “Havenisserne flytter ind”, og de kan tegne monstre og helte med Rune Ryberg. Strid signerer bøger, Kim Fupz Aakeson læser højt af Vitello, og Helle Ryding læser op af sin fantasybog “Trolddom og Falkefjer” (Læs min anmeldelse af bogen her: https://kigindibogensverden.wordpress.com/2015/10/01/trolddom-og-falkefjer/).

De voksne kan besøge barndommens land, når Jens Andersen i anledning af Pippi Langstrømpes 70-års fødselsdag fortæller om verdens stærkeste pige og Astrid Lindgren, og forfatter Leif Davidsen og kulturminister Bertel Haarder taler om deres personlige bidrag til bogen “Min barndom i 50’erne”.

Et pust fra udlandet

Leif Davidsen interviewer desuden USA’s ambassadør Rufus Gifford om “Den store amerikanske kogebog”, og senere kan man se ambassadøren kokkerere fra madkrøniken, som han har skrevet forordet til.

Fra udlandet kommer også Jan Guillou og fortæller om “Blå Stjerne”, femte bind i romanserien “Det Store Århundrede”, Einar Már Gudmundsson taler med Barbara Stephensen om bogen “Hundedage”, og Teri Terry interviewes af Dorthe Hygum om sit forfatterskab og nye ungdomsthriller “Mind Games” (Læs min anmeldelse af bogen her: https://kigindibogensverden.wordpress.com/2015/10/21/mind-games/).

Bøger og debat

Debatbøgerne fylder godt i år. Præst Sørine Gotfredsen er aktuel med “Løft blikket – nåde i narcissismens tid” og diskuterer narcissisme med forfatterkollega Knud Romer.

Jeg bliver altid klogere af Herbert Pundiks klummer i Politiken, og på messen kan man høre ham tale med Henriette Harris om hendes bog “Tyskland er et land for voksne”.

Spændende lyder også temaet “Danmark i krig”, hvor Carsten Jensen, Anne-Lise Marstrand-Jørgensen og Kristina Stoltz diskuterer de moralske spørgsmål i forbindelse med Danmarks krigsdeltagelse. Martin Krasnik interviewer.

Vil man høre om Anden Verdenskrig, kan man for eksempel opleve Sofie Lene Bak, Claus Bundgård Christensen, Joachim Lund og Jakob Sørensen tale om “Turen går til besættelsestidens København” (Læs min anmeldelse af bogen her: https://kigindibogensverden.wordpress.com/2015/05/07/oplev-kobenhavn-under-krigen/).

Forfattere in spe

Selvudgiverne har fået vokseværk – også på BogForum, hvor forfatter Steff Ejlertsen og forlægger Torben Kahr samtaler om “Hvad er selvudgivelse?”. Og der er et væld af skriveworkshops fra forfatter Camilla Wandahl, der giver skrivetips, og grafiker Mette Schou, som fortæller om forsider og layout, til tilbud om gratis vurdering af eget manuskript med henblik på udgivelse.

Bliver bøgerne og virakken omkring dem for meget, kan man trisse hen og blive foreviget sammen med Darth Vader, drikke en kryddersnaps med snapsedesigner Niels Stærup eller slå sig ned i en af caféerne med en kop kaffe – og en god bog 🙂


Se program for alle dagene og sammensæt dit eget program på: www.bogforum.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s