Læs og gæt

En af denne uges bognyheder er offentliggørelsen af de nominerede værker til den prestigefyldte britiske pris Costa Book Awards 2016.

Costa Book Awards hylder nogle af de mest fremragende bøger skrevet af forfattere i United Kingdom og Irland i indeværende år. Der er i alt fem kategorier, som er debutroman, roman, biografi, lyrik og børnebøger.

Vinderne af de fem kategorier er med i slutspurten om at blive “Book of the Year”, som kåres ved et storstilet arrangement i London til januar.

Krig og kærlighed

I kategorien bedste roman er følgende fire værker nomineret:

  • “Days Without End” af irske Sebastian Barry. Romanen følger to unge amerikanske soldater, der først slås mod indianere i 1850ernes USA og siden kæmper i den amerikanske borgerkrig.
  • “This Must Be the Place” af Maggie O’Farrell. Romanen handler om Daniel Sullivan, der lever et kompliceret liv med børn, han aldrig ser, en far, han afskyr og en afdanket skuespiller af en kone.
  • “The Essex Serpent” af Sarah Perry. Handlingen er henlagt til Victoria-tidens London og Essex i 1890erne med en velhavende enke og en lokal præst som de to hovedpersoner, der falder for hinanden.
  • “The Gustav Sonata” af Rose Tremain. Romanen handler om venskab og kærlighed og har to drenges nære venskab under Anden Verdenskrig som omdrejningspunkt.

Sidste år gik “Book of the Year” til Frances Hardinges børnebog “The Lie Tree”. Bogen handler om Faith, hvis far dør under mystiske omstændigheder. Da hun går hans personlige ejendele igennem for at finde ud af, hvad der er sket, opdager hun et mærkeligt træ. Et træ, der næres af løgne, og hvis frugter afslører hemmeligheder.

Gakkede gåder

Hvis man er til gåder af den mere jordnære slags, vil dagens danske udgivelse utvivlsomt vække interesse.

“Hvornår ved man, at der er en elefant i køleskabet? – og 165 andre gakkede gåder” byder nemlig på både regnegåder, drillegåder, historiske gåder og rebusser. Læserne kan finde en ven og gå i gang med at battle, og bagest i bogen er der forslag til sjove opgaver og ideer til, hvad man ellers kan bruge gåderne til.

Bogen er skrevet af Sarah Wagn Møller og Hélène Wagn, henholdsvis lærer og journalist, som tidligere har udgivet blandt andet “Skeletter i skabet”, “Balløver og bænkevarmere”, “Når en sort kat krydser din ven” og “Så er den ged barberet”. Rasmus Juul har illustreret bogen.

Og til slut en lille gåde: Hvilken bog kan man ikke læse?

PS: Hvis den er for svær, er der hjælp at hente her: https://kigindibogensverden.wordpress.com/2015/10/15/en-duft-af-bog/

God bogweekend 🙂


Du kan læse mere om de nominerede bøger og forfattere til årets Costa Book Awards på:

http://www.costa.co.uk/media/448129/2016-shortlist-combined.pdf

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s